Annemiek Leemans

De stem is mijn fascinatie.

Een stem kan je zoveel vertellen over een persoon. Zonder de woorden te snappen, kan je toch horen wat iemand voelt.

Hoe bijzonder!

Over de jaren heb ik me verdiept, en nog steeds, in hoe de stem zo samenhangt met de persoon zelf en hoe dat zich vertaalt naar het zingen. Die zoektocht begon tijdens mijn studie aan het conservatorium in Enschede. Ik beheerste de zangtechniek goed, maar in mijn eigen muziek met mijn band kwam ik er gewoon niet uit.

Dus ging ik opzoek naar nog meer stem technieken. Zo kwam ik er binnen de logopedie achter, dat een stemprobleem soms ook veroorzaakt kan worden door mentale disbalans. Dat zette me aan het denken. Waarom gaat het zingen in mijn band nooit zoals ik wil, ookal weet ik dat ik het kan?

Zo kwam ik erachter dat ik de lat erg hoog legde voor mezelf. “Elke repetitie moet goed gaan. Mijn bandleden mogen me niet horen falen. Ik moet nieuwe muziek schrijven.”

En dat ik de emoties, die in mijn eigen geschreven teksten naar boven kwamen, eng vond om weer toe te laten. Zo schermde ik mezelf eigenlijk af van de magie van zingen.

Juist de connectie maken met mijn innerlijke wereld, vertrouwen in mijn kunnen, heeft ervoor gezorgd dat ik weer met plezier kon zingen. Dat ik me durfde open te stellen en fouten mocht maken.

Daar hielpen ook tools zoals zangtechniek, stemverzorging, mindset en fysieke zorg bij. Juist die combinatie bracht me ook naast het zingen meer rust en dichterbij mezelf.

En precies daarmee wil ik zangers helpen!

Opleidingen

 

2022-heden Yoga
2022-heden

LAXVOX® Master Trainer

2022-2023 VocalFeedback zangers & docenten opleiding
2022 Reiki 1 & 2
2022 EVT Level 1 & 2
2022 Energetische Facelift 
2021 Access Bars Practitioner
2020-2021 Mental Coach, CIVAS opleidingen
2019-2021 Master Sound of Innovation, ArtEZ Conservatorium
2017 Minor ‘de stem centraal’ Logopedie opleiding, HAN Nijmegen
2015-2019 ArtEZ Conservatorium, Popacademie Zang (Cum Laude)